Over ons

KnagersNatuurlijk is een webshop begonnen met de liefde en interesse voor kleine knagers. We zijn een eenmanszaak, ‘we’ is dus eigenlijk ‘ik’.

Wie ben ik?

Mijn naam is Elise Wolfert en al zo lang ik me kan herinneren ben ik dol op dieren. Toen ik er als kind achter kwam dat niet iedereen van dieren hield was ik verbaasd, hoe kun je nu niet van dieren houden?

Door de jaren heen heb ik verschillende huisdieren gehad. Naast dat ik met katten ben opgegroeid had ik verschillende knagers waaronder gerbils en konijnen. Sinds 2010 hou ik tamme ratten als huisdier en op een gegeven moment ben ik me gaan verdiepen in het fokken er van. Zodoende begon ik mijn eigen rattery: Rattery Castor.

Opleiding

Ondertussen stopte ik met de opleiding game design, omdat deze opleiding toch niet zo goed bij me paste, en ben ik gaan zoeken naar iets waar zowel mijn interesse als mijn vaardigheden bij zouden passen. Zodoende kwam ik uit op de opleiding proefdierverzorging/biotechniek.

Tijdens deze opleiding heb ik ontzettend veel geleerd over en ervaring opgedaan met allerlei knagers. Het is nu eenmaal een feit dat muizen, ratten en konijnen veel gebruikt worden voor dierproeven. Mijn taak en doel als biotechnicus is om deze dieren zo goed mogelijk te verzorgen in deze omstandigheden.

Natuurlijk zou ik het allerliefste zien dat dierproeven helemaal niet nodig zijn, maar helaas is het nog niet zo ver. Tot die tijd zijn goede verzorgers en biotechnici hard nodig!

Nu is werk vinden in de biotechniek zo makkelijk nog niet, zeker wanneer je zelf knagers als huisdier hebt en deze niet wilt opgeven! Op veel bedrijven worden de dieren namelijk steriel gehouden en mag je voor je bij de dieren komt niet in contact zijn geweest met andere knagers! Werk vinden werd dus lastig en geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om mijn knagers weg te doen..

Start van het bedrijf

Al enige tijd maakte ik voor mijn ratten mijn eigen voermengsel en ik kreeg steeds vaker de vraag of ik het voer ook verkocht. Ik speelde al even met het idee een eigen dierenwinkel/webshop te beginnen en besloot dus te beginnen met op kleine schaal voer te verkopen.

Na enige voorbereiding ging KnagersNatuurlijk op 21 maart 2016 dan eindelijk officieel open! Voorlopig ligt de focus vooral op natuurlijke voeding en snacks en de beste bodembedekkers, maar ik hoop uit te kunnen breiden naar meer geweldige knaagdierproducten! Ik ben ten slotte begonnen als ‘consument’ in de branche en wordt nog altijd enthousiast van goede producten.

Mijn grootste droom is een fysieke dierenwinkel met een kleindierpark. Echter zal ik nooit levende dieren verkopen (via de winkel) en ben ik groot voorstander van asiels/gespecialiseerde opvangen en kleinschalige hobbyfokkers.

Dromen jullie mee?